כל מה שרציתם לדעת על סטרימרים מומלצים

אם נסתכל סביבינו נוכל לראות תופעה הולכת וגוברת בה מוצרים רבים הופכים "חכמים". מכונת כביסה, שעון, מזגן, רכב וגם טלוויזיה, כולם הפכו ממוצרים בסיסיים הנמצאים בכל בית למכשיר חכם המאפשר מגוון רחב של אפשרויות.

התחום הזה, אשר מתפתח בקצב מסחרר, נקרא IOT – Internet of Things.

מה הכוונה אינטרנט של הדברים?

מאוד פשוט. כמו המחשב, הטאבלט והסמארטפון שלנו אשר מחברים אותנו לרשת ואוספים עלינו מידע בכל רגע נתון, מעתה שלל מכשירים חשמליים הנמצאים בשימוש יום יומי יהיו מחוברים גם הם לרשת.

היתרון? אנו נקבל פיצ'רים משופרים ממכשירים שעד עכשיו נחשבו "גנרים". החיסרון, עוד מידע צרכני אשר יאסף עלינו לטובת המפרסמים בכל שנייה.

מקלטות וידאו מיושנות ועד הסטרימר הפופולארי

אם גם אתם ילידי שנות ה-80 וה-90, בטח תסכימו איתי שהדור שלנו היה משחק יותר בחוץ, נפגש יותר עם חברים, פחות עסוק במסכים ובטח לא באינטרנט שעוד היה בחיתוליו. אך לכולנו היה את החבר הזה, נו זה שהיה לו בבית מכשיר וידאו והיו לו מדפים שלמים של קלטות, החל מדיג דיג דוג ועד רובין הוד של דיסני.

כן, גם לנו היו את ימי החטא שהיינו שרועים אחר צהריים שלמים מול המסך צופים בקלטת וידאו שוב ושוב. סביר להניח שאם נראה היום לנער מתבגר קלטת וידאו, הוא יחשוב שזה פריט אספנות שגנבנו ממוזיאון ישראל.

הטכנולוגיה מתקדמת בריצה וקלטות הוידאו נותרו הרחק מאחור.

בתחילת שנות ה-2000 היו אלה תקליטי ה-DVD שהעבירו לנו ימי שישי בערב והיום, כונן נייד או דיסק און קי קטן יספיקו לאחסן מאות סרטים וסדרות. אם כן, מה הצעד הבא בעולם הוידאו? או, טוב ששאלתם. הדבר הבא בעולם צפייה בוידאו הוא ללא ספק, הסטרימר.

סטרימר איקס 96
סטרימר X96 מיני – אחד מהסטרימרים הפופולארים באלי אקספרס

לקנייה באלי אקספרס

לצפייה בסטרימרים מומלצים שהכי נמכרים כיום באלי אקספרס לחצו כאן

סטרימר הוא לא המצאה חדשה, הוא קיים כבר מספר שנים, אך הפופולריות שלו עלתה עם התפתחות האינטרנט המהיר וצמחיתם של אתרי סטרימינג כגון, יוטיוב, vimeo, נטפליקס וכו'.

אתרי סטרימינג מאפשרים לנו לצפות בתמונות, סרטונים וקטעי וידאו אשר נמצאים על ענן בשרת מרוחק וכך אנו צופים בתוכן עוד בטרם הוא ירד למחשב במלואו.

כולכם זוכרים את הימים שרצינו להוריד קליפ או סרט ונאלצנו לחכות ימים שלמים (או שעות במקרה הטוב) עד שהוא ירד, שירות הסטרימינג בעצם חוסך מאיתנו את הזמן הזה.

בימים אלו, סטרימינג התפתח והשתדרג ואנו כבר לא מורידים את המדיה למחשב, אלא צופים בה בצורה ישירה מתוך הרשת.

במקום לתפוס מקום איחסון אצלנו במחשב או בדיסק און קי, שירות הסטרימינג מאפשר צפייה בתכני וידאו באיכות גבוהה הממוקמים על שרת מרוחק.

אז מהי בעצם טלוויזיה חכמה?

אם נחזור לנושא האינטרנט של הדברים איתו פתחנו, אז אחת מחלוצות ה-IOT היא ללא ספק הטלוויזיה. את הטלוויזיה כולנו מכירים כמוצר בסיסי הנמצא בכל סלון.

ענקיות הטכנולוגיה הציגו בשנים האחרונות פיתוחים רבים ומגוונים, החל מטלוויזיה קמורה ועד טלוויזית תלת מימד.

המשותף לשלל הטלוויזיות הללו הוא החיבור לאינטרנט אשר מאפשר לגלוש ישירות מהטלוויזיה ולהנות משירותי סטרימינג.

אך מה עושים אם יש ברשותי טלוויזיה נהדרת אך לא חכמה? האם עלי לקנות טלוויזיה חדשה באלפי שקלים על מנת להנות משירותים מתקדמים כמו אפליקציות, משחקים ופיצ'רים משוכללים? ממש לא.

בשנים האחרונות, עם התפתחות שירות הסטרימינג, ענקיות תוכן בעולם ובישראל, החל מנטפליקס ועד סלקום ופרטנר, הבינו את הפוטנציאל הקיים בשירות סטרימינג והחלו משיקות תכני וידאו בסטרימינג.

על מנת להגיע לקהל יעד רחב, מתוך הבנה שלא לכולם יש טלוויזיה חכמה בסלון, השיקו החברות מוצר אשר יהיה מעין "מתאם" בין הטלוויזיה לבין האינטרנט, סטרימר.

בזכות סטרימר מומלץ ואיכותי, אין צורך בממיר, וניתן להוריד אפליקציות תוכן של כל הספקיות הגדולות עליו לצפייה ישירה.

טלויזיה של פעם
טלוויזיה של פעם

תפקידו של הסטרימר

בכדי להפוך את הטלוויזיה שלנו לחכמה, כל שעלינו לעשות הוא לרכוש סטרימר המתאים לצרכינו.

סטרימר מומלץ ואיכותי הוא קופסה קטנה המתחברת לטלוויזיה באמצעות חיבור HDMI ובעצם משמשת מעין הרחבה לטלוויזיה והופך אותה לטלוויזיה חכמה. הסטרימר מחליף את הממיר הנפוץ, ועליו ניתן להוריד אפליקציות שירותי סטרימינג (נטפליקס, פרטנר TV, סלקום TV, קודי ועוד), לצפות ביוטיוב ובעצם להנות משלל האפשרויות אשר מציעה טלוויזיה חכמה או מחשב.

בשוק קיימים סוגים רבים של סטרימרים, חלקם טובים יותר וחלקם פחות. הסטרימרים הפופולריים ביותר כיום פועלים עם מערכת ההפעלה של גוגל, אנדרואיד TV או פשוט אנדרואיד.

כמו כל מוצר שאנו רוכשים, יש לשים לב לשילוב המקודש בין איכות ומחיר. כמו כן, חשוב לבדוק איזה פורמט וידאו נתמך בסטרימר, יציאות של כבלים ועוד.

סטרימר מומלץ ואיכותי לא צריך לעלות לכם יותר מ-450 ש"ח, בחנויות בחו"ל כמו אלי אקספרס אפשר למצוא אותו אפילו בפחות מ-100 ש"ח.

כמובן שאם אתם קונים סטרימר חדש חשוב לשים לב שהוא מנגן תכני וידאו בפורמט: H.264, H.265, MTS, MKV ו-VOB. רוב האנשים לא באמת מכירים את האותיות והמספרים הללו, אך אלו הפורמטים אשר רוב תכני הוידאו בעולם מקודדים באמצעותם.

כמו כן, שימו לב שהסטרימר שלכם תומך ברזולוציית 4K.

מעבר לפורמט הוידאו והרזולוצייה הנתמכים בסטרימר חשוב לדעת שיש הבדלים בין מערכות הפעלה שונות. כאמור, מערכת ההפעלה הפופולרית ביותר שייכת לגוגל ונקראת "אנדרואיד TV".

אנדרואיד TV היא מערכת הפעלה המיועדת לטלוויזיות חכמות יותר מאשר לסטרימרים ולכן, רוב הסטרימרים מגיעים עם מערכת הפעלה אנדרואיד ולא אנדרואיד TV.

הממשק של סטרימר עם מערכת הפעלה אנדרואיד רגילה הוא פחות נוח אך החל מגירסה 6.0 קיים שיפור ניכר והוא הרבה יותר נוח לשימוש.

סטרימר אנדרואיד או SMART TV?

סטרימר מול טלויזיה חכמה

אמנם מדובר כאן בשתי מערכות הפעלה מבית גוגל, אך עדיין יש הבדל בין השתיים. גוגל עשתה הפרדה בין מערכת ההפעלה אנדרואיד, אשר קיימת במרבית הסמארטפונים בעולם, לבין גוגל SMART TV, מהסיבה הפשוטה שאם הייתה מתקינה אותה מערכת בדיוק אף אחד לא היה קונה טלוויזיה חכמה של גוגל אלא רק סטרימר.

אז אחרי ששמנו את הסיבה הכלכלית על השולחן, מה באמת עדיף לנו? טלוויזיה חכמה של גוגל או סטרימר עם מערכת הפעלה אנדרואיד 6.0 ומעלה? ובכן, גם כאן הנושא הוא כלכלי.

מן הסתם, טלוויזיה חכמה תעלה לכם כמה אלפי שקלים, לעומת סטרימר שיעלה כמה מאות בודדות.

מעבר למחיר, הסטרימרים המובנים בטלוויזיות החכמות הוכחו שפחות חזקים ובעלי בעיות טכניות רבות.

לכן, אם אתם שואלים מהו סטרימר מומלץ? ההמלצה שלנו, השקיעו בסרטימר אנדרואיד טוב, ניתן לעדכון, אשר יספק לכם את הסחורה מבלי לקרוע לכם את הכיס. שימו לב שלרוב SMART TV לא תומכות בהורדה של קודי.

סטרימר H96 מקס – עוד אחד מהסטרימרים הכי נמכרים באלי אקספרס

לקנייה באלי אקספרס

קודי

סטרימר הוא השקעה משתלמת גם אם לא בא לכם לשלם מנוי חודשי לחברות כמו נטפליקס.

למי מכם שלא מכיר, קודי היא תוכנה חינמית להורדה שאפשר להתקין אותה על מחשב, טלוויזיה חכמה או סטרימר מומלץ, המאפשרת צפייה בתכני וידאו, סדרות, סרטים ותוכניות רדיו ממקורות שונים.

יתרונה של קודי, מעבר להיותה חינמית, היא שניתן להתקין אותה על פלטפורמות שונות ומגוונות כולל IOS ואנדרואיד. קודי מאפשרת התקנה של מגוון הרחבות ומאפשרת צפייה כמעט בכל תוכן, כולל ערוצי טלוויזיה מסחריים.

מכיוון וקודי מיועדת לצפייה בתכני וידאו, ההמלצה שלנו היא להתקין אותה על סטרימר בעל תוכנת הפעלה אנדרואיד.

לסיכום, הטכנולוגיה ממשיכה לרוץ קדימה בין אם נרצה או לא. שירותי הסטרימינג בהחלט מהווים פתרון מצוין במחיר שפוי לכל כיס.

אבל מי יודע, יכול להיות שאתם קוראים את המאמר הזה ושירותי הסרטימינג כבר מעלים גיחוך נוסטלגי כמו קלטת וידאו ישנה של דץ ודצה.