סיגריה אלקטרונית בישראל קיימת כבר זמן מה, וסצנת האידוי נהפכת להיות יותר ויותר פופולארית בקרב אנשים. כנראה שזה לא קורה סתם, למעשנים שבנינו זהו פתרון מושלם להפסיק לעשן או לפחות, להיפטר מהסירחון.
חלק מכם משתמשים בסיגריות האלקטרוניות סתם בשביל הכיף, ואחרים משתמשים בהן כדי להפסיק לעשן, כך או כך מסתמן שזהו פתרון הרבה יותר יעיל מסיגריות רגילות או טבק ושלא נתחיל לדבר על המחיר…
ממבט של מישהו שעדיין לא נכנס לעניינים, נראה שיש כל כך הרבה סוגים ולפעמים כל העסק הזה נראה מסובך ומבלבל, אז כדי לעשות לכם קצת סדר הנה 4 טיפים חיוניים לשימוש יעיל ובטוח:
טיפ מס' 1: תבחרו את הסיגריה האלקטרונית שמתאימה לכם
עם כל כך הרבה מבחר, לא כל הסיגריות האלקטרוניות מיוצרות באותו אופן. אולי תטעו לחשוב שאתם מקבלים דיל טוב כיוון שאתם מזמינים את הסיגריה האלקטרונית הזולה ביותר, אך כנראה שתשלמו על זה באיכות הרבה פחות טובה.
לכן, כדאי לעשות את המחקר שלכם לפני ולרכוש אך ורק מחברות שכבר יש להן מוניטין, או כאלו ששמעתם עליהן כבר ביקורות טובות מחברים או מכרים.
וודאו שאתם בוחרים את הסוג הנכון בשבילכם, יש סיגריות אלקטרוניות שהמחסנית שלהם היא רב פעמית כמו ה-Minifit של Justfog (תוכלו לקרוא עליה יותר כאן), ויש כאלו שכשהמחסנית שלהן נגמרת זורקים אותה לפח וקונים אחת אחרת כמו למשל ג'ול.
יש סיגריות שיש להן עוצמות משתנות של שאיפה כדי ליצור עננים גדולים של אדים, ויש כאלה שיש להן עוצמה אחת קבועה.
לכל מוצר יש יתרונות וחסרונות ולכן חשוב שתוודאו מה הכי עובד לכם.
טיפ מס' 2: דעו מהו התקציב שלכם
סיגריות אלקטרוניות וכל שאר האביזרים יצטברו אצלכם דיי מהר, במיוחד אם אתם רוכשים הרבה סוגים של טעמים. תקבעו לעצמכם תקציב, ותעשו את המחקר שלכם כדי למצוא את המוצרים הכי טובים בטווח מחירים שקבעתם.
טיפ בונוס – אם אתם מוצאים את עצמכם מבזבזים הרבה כסף על טעמים שונים של נוזלים, נסו לערבב אותם בייחד כדי ליצור טעמים חדשים משלכם. כך יש לכם את האפשרות ליצור טעמים חדשים מבלי לבזבז עוד כסף 🙂
אתם גם יכולים לנסות להחליף טעמים עם חברים שלכם שכבר נמאס להם מטעם מסויים.
דבר נוסף, אם אתם משתמשים בסיגריה אלקטרונית עם מחסנית חד פעמית כמו ג'ול, דעו כי ישנם עוד סוגים ואין צורך לזרוק כל פעם את המחסנית, אפשר למלא מחדש ולהשתמש עד שבוע או שבועיים. דבר שחוסך הרבה מאוד כסף לטווח ארוך, כדוגמה לכך אתם יכולים להסתכל על Justfog Minifit ולראות כמה עולות 6 מחסניות באלי אקספרס.
טיפ מס' 3: דעו מהם המרכיבים של הסיגריה אלקטרונית
יש קצת יותר בסיגריה אלקטרונית מאשר רק לקנות את המכשיר עצמו. אתם גם יכולים לקנות נוזל שמאוחסן כבר במחסניות או לקנות בקבוק שלם שאיתו תוכלו למלא את המחסניות בעצמכם.
רוב הנוזלים של הסיגריות האלקטרוניות עשויים מתערובת של PG (פרופילן גליקול, שנותן את ה"חוזק" בגרון של השאיפה), VG (גליצרין צמחי), ניקוטין וחומרי טעם וריח. חלק מהנוזלים עשויים גם מ MCT שזוהי נגזרת מסויימת של שמן קוקוס. מומחים מסויימים מאמינים שה-PG (פרופילן גליקול) יכול להיות מרכיב מזיק בנוזל של הסיגריות האלקטרוניות. הוא נחשב בטוח לשימוש אבל ההשלכות הבריאותיות של חימום הנוזל והשאיפה שלו עדיין אינן ידועות.
באופן כללי, VG ו- MCT נחשבים ל"בטוחים יותר" כיוון שהרכיבים שלהם יותר טבעיים מאשר PG.
זה לגמרי תלוי בכם באילו מרכיבים להשתמש, מומלץ לבדוק את החנויות המקומיות ולקבל ייעוץ בנושא כדי לבחור את הנוזל הטוב ביותר בשבילכם.
טיפ מס' 4: מצאו את כמות הניקוטין הנכונה בשבילכם – נוזל לסיגריה אלקטרונית
כשאתם רק מתחילים לעשן סיגריה אלקטרונית, ודאי תשאלו את עצמכם מה היא כמות הניקוטין שאתם תצטרכו כדי להיות מסופקים.
החברות שמייצרות את הנוזל בדרך כלל נותנות טווח של 0 עד 30 מיליגרם ניקוטין למיליליטר של נוזל. אז בהתאם לרמה שבחרתם כך תרגישו את עוצמת הסיפוק. בדרך כלל 6 מיליגרם/מיליליטר היא התחלה סבירה ובכלל, ברוב המקומות הרציניים בישראל יש בר טעימות ששם תוכלו לנסות מגוון של טעמים וחוזקים ולמצוא את מה שהכי מתאים לכם!
הגישה המומלצת ביותר היא להתחיל עם כמות סבירה של ניקוטין ולאט לאט לעלות או להוריד עד הרמה הרצוייה. אם אתם יותר בקטע של להפסיק לעשן בכלל אז כדאי לדלל לאט לאט את הניקוטין עד שנפטרים ממנו לגמרי.
כדאי להיות ערים לסימנים שיכולים להעיד על מנת יתר של ניקוטין, סחרחורות, בחילות, כאבי ראש ובלבול.